top of page

Kalp Temelli Yaşam


HeartMath, Kalp Temelli Yaşam terimi ile ne anlama geliyor?


Kalp Temelli Yaşam, daha etkili seçimler ve rehberlik için düşüncelerimizi, duygularımızı ve eylemlerimizi kalbimiz aracılığıyla nitelendirme pratiğini belirten bir terimdir. Bazı insanlar, Kalp Odaklı Yaşam veya Kalp Merkezli Yaşam terimlerini tercih eder. Tüm bu terimler de kullanılabilir - bu sadece bireysel seçim meselesidir. Önemli olan, birçok insanın Kalp Temelli yaşamın bir sonucu olarak “kalbinin sesini dinlemeye” daha fazla teşvik edildiklerini paylaşmasıdır.


Enerji Yönetimini öğrenmediğimizde, zihnimiz, büyük ölçüde eski öğrenilmiş, teslim edilmiş tepki kalıplarına dayalı anlayışımızı, eylemlerimizi, reaksiyonlarımızı ve kararlarımızı dikte etme eğilimindedir. Günümüzün hızlı kolektif yaşamında, zihnimizin kalbimizin tavsiyesini geçersiz kılması oldukça normal görünüyor. Bu normaldir - ama eski normaldir, bu yüzden kişisel ve küresel stres açığımız hızla artmaktadır.


Örneğin, stres birçok insanın baskı altındaki durumlara yoğun öfke, kızgınlık ve duygusal olarak zarar veren yaklaşımlar ve alışkanlıklarla tepki vermesine neden olurken, kalplerinde bu davranışın kendileri ve sevdikleri için yıkıcı olduğunu bilmektedir. Bu durum, hayatımızda gezinmek için kalbimizin özgür bilgeliğini kullanmamaktan kendimizi aşırı strese sokmanın ve ömrümüzü tükettiğimiz sonsuz yolların sadece bir örneğidir.


Kalbinin Sesini Dinlemeye Daha Yakından Bir Bakış


İnsanlar, giderek artan bir şekilde, "kalbinin sesini dinlemenin" eski dönemlerde ne anlama geldiğine daha yakından bakmakta ve daha da fazlası kalp temelli yaşam pratiği yapmaktadır. Kalp temelli yaşam, hayatımızın yönünü ve mutluluğunu şekillendiren seçimler ve kararlar sağlarken, kalplerimizin sezgisel hissini, akıllarımızla birlikte dahil ettiğimizi gösteren basit bir ifadedir. Kalbinizin sesini dinlemek, kalp hislerinizin bilgeliğini fark etmeyi ve sonra ona adım atmayı öğrenmektir. HeartMath’in araştırmaları ve araçları bu süreci kolaylaştırmak için oluşturuldu.


Kalp temelli yaşam, sevgi, merhamet, nezaket, sabır, affetme, işbirliği ve benzer niteliklerin daha fazlası gibi kalbi niteliklerini uygulamayı içerir. Kalp merkezli olmak, dindar olmayı veya herhangi bir ruhsal yola ait olmayı gerektirmez. Bizi birbirimizle geçinmekten alıkoyan büyük sorunları yönlendiren stres, ayrılık ve açgözlülüğü azaltacak akıllı bir yaşam biçimidir.


HeartMath'in kurucusu Doc Childre şöyle açıklıyor:


"Kalp temelli yaşam, günlük yaşamda kalbin niteliklerini ifade eden tüm niyet ve eylemleri ifade eder. Bu kalp nitelikleri, başkalarını takdir etme ya da önemseme, nezaket ve şefkat ifade etme ya da insanlarda acıyı hafifletmek için başkalarıyla gönüllü olarak paylaşımda bulunma eylemlerini içerebilir. Bu davranışsal uygulamalar gerçek benliğimizin yüksek potansiyellerini ortaya çıkarır.


"Gerçek benliğimiz olmak, günlük enerji harcamalarımızda kalbimiz, zihnimiz ve duygularımız arasındaki uyumu artırmayı öğrenirken, ben-merkezlilik, yargılama ve ayrım yapmaktan uzaklaşıp merhamet, nezaket ve işbirliği uygulaması yoluyla kendini ortaya koymayı içerir. Bu, insanlığın sonsuza dek aradığı 'huzur'u getirir. "


Kaynak: HeartMath

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page