top of page

Koronavirüsü için Korkuyu Aşma ve Üstesinden Gelme Çalışması - HeartMath Care Focus Tekniği


HeartMath, Coronavirüs ile ilgili özel “Care Focus” programına hoş geldiniz. Bu teknik korkuyu azaltmak ve aşmak için geliştirilmiştir. Dünya’da herkesin katılabilmesi için 18 Mart tarihinden itibaren pasifik saatiyle 4 a.m., 12 p.m. ve 8 p.m. (TSİ 14:00, 22:00 ve ertesi gün sabah 06:00) saatlerinde bir araya geliyoruz. Lütfen Global Coherence App veya Global Care Room aracılığıyla siz de diğer insanlara katılın. Koronavirüs pandemisi kaybolana kadar her çarşamba bu çalışmaya devam ediyor olacağız.


Bazen, küresel bir olay gezegende bozulma ve korku yarattığında enerjisel alanı kaldırmaya yardımcı olmak için özel bir çalışma olan “Care Focus” Şefkat Odağı göndeririz. Coronavirüs (COVID-19) salgını 100'den fazla ülkede kendini gösterdikçe, belirsizlikten kaynaklanan korku ve endişenin güçlü bir şekilde arttığı açıktır.

Aşağıdaki anlatılan “Care Focus” egzersizi, kişisel korkunun yoğunluğunu, korkunun aksine bizi kalbimizin sezgisel anlayışıyla daha derinden bağlayan daha sağlam temelli bir tutumla yönetilebilir mesele hissine şefkatle dönüştürmeye yardımcı olmaktır. Bu teknik, belirsizlik ve hızlı değişim zamanlarında daha net düşünebilmeyi, durumları ayırt edebilmeyi ve çok daha iyi seçimler yapabilmeyi sağlar.


Birçok insan bu uygulamadan fayda gördü, çünkü gerçekte kim olduklarının gücünü bastırmaktan artık yoruldular. Korkunun, ihtiyati tedbirler almamıza yardımcı olmak için bir amaca hizmet edebileceğini biliyoruz, ancak sürekli, yüksek hızlı korku, akıl yürütmemizde gerekli en önemli iki şeyi bozabilir, sağlığımız ve zihin açıklığımız.


Araştırmalar, kendimize ve başkalarına şefkat sunarak zihnimizin ve duygularımızın enerjik doğasının dengelerken bağışıklık sistemimizi de geliştirdiğini göstermiştir. Bununla birlikte, aşırı endişe veya korku bağışıklık sistemini tehlikeye atar ve bizi virüslere ve hastalıklara karşı giderek daha duyarlı hale getirir. Korku bizi zayıflatırken, yönetilebilir mesele yaklaşımı bizi zihinsel ve duygusal doğamızdan daha fazla sorumlu kılar- ve sezgisel rehberliğe ve en yüksek seçimlerimize daha kolay erişim sağlar. Korku, özellikle sağlam bir yön için en çok ihtiyaç duyduğumuzda bu bağlantıyı bozar.


Haberleri izlerken veya okurken korku etkisini azaltmak için yönetilebilir mesele tutumuyla dinleme pratiği yapmak etkili olur. Kendinize karşı sabırlı olun; korkuyla uğraşırken kaydedilen her türlü ilerleme çok değerlidir. Yönetilen mesele, korku momentumlarının duygusal virüsü tarafından enfekte olmadan ve güçsüz kılmadan bilgi almamızı sağlayan zihinsel ve duygusal bir durumdur. Aşağıdaki “Care Focus” uygulaması, korku ve yoğun kaygı nedeniyle zorlandığımızda, daha güçlü ve öz-güven dolu olmamıza yardımcı olabilir. Vazgeçmeyin. Başlangıçta zor görünebilir. Kalbinizi içine koyun ve sonuçları göreceksiniz. Kendinize şefkat ve sabır, korku içinden çıkıp gelişiminizi hızlandırır.


Kendinize ve başkalarına şefkati yaymak, yönetilebilir korku momentumlarının ötesine sürükleyen yaygın zihinsel ve duygusal enerjiyi sakinleştirmeye yardımcı olur. Bu davranışın izlerini değiştirebiliriz. Bu virüsü, yönetilebilir mesele korkumuzu azaltarak gücümüzü geri kazanmak için bizi akıllı seçimler ve eylemlerle buluşturan bir uygulama fırsatı olarak kullanabiliriz.


Yönetilebilir mesele, korkunun sağlıklı bilinçle yer değiştirmiş halidir.


“Care Focus” - Korkuyu Yönetilebilir bir Mesele Olarak Değiştirme


Bu araç oldukça basit ama bir o kadar da etkilidir.

1. Rahat bir tempoda nefes alırken kalbinizden veya göğüs bölgenizden nefes aldığınızı imgeleyin ve zihninizi ve duygularınızı sakinleştirdiğinizi hayal edin. (Sakin duygular, durumu net bir şekilde ayırt edebilmenize ve seçimlerinizi sezgisel olarak değerlendirebilmenize yardımcı olur.)


2. Nefes alırken, mental ve duygusal anlamda sakinliğin ve dengenin tüm hücrelerinize ve zihninize aktığını imgeleyin. Kalbinizde bilinçli bir niyetle anksiyete ve korku duygularını yönetilebilen bir meseleye dönüştürün. Pratik yaptıkça kendi sisteminizde tükenmişlik yaratmadan insanlığın yaşadığı zorluklar için şefkat ve sevgi sağlama kapasiteniz artacaktır. Hatırlayın, kaydettiğiniz her türlü ilerleme bu korkuyu azaltmakta fayda sağlayacaktır. Sabırlı olun.


3. Küresel enerji alanına sevgi ve şefkat yayarak korkunun azalmasına yardımcı olun. İnsanların yönetilebilen bir mesele algısıyla ve tutumuyla daha zekice, daha az stresli seçimler yaptığını görün. Bu durum insanların zihinsel anlamda dağılmasından ve kendini tehlikeye atmasından ziyade daha fazla sorumluluk almasını sağlar. Koronavirüsü, gücümüzün çoğunu baskılayan korkuları ve endişeleri dönüştürmeye yardımcı olmak ve daha iyi bir yaşam yaratmak için gücümüzü elimize almamızı sağlayan mükemmel bir durumdur.


Bu çalışmayı her gün 5 dakika yapmanız sizi, ailenizi ve gezegenimizi çevreleyen enerjiyi yükseltmeye yardımcı olacaktır.


Bu özel “Care Focus” çalışmasına katıldığınız için teşekkür ederiz.


(Kaynak: https://www.heartmath.org/calendar-of-events/coronavirus-technique-for-reducing-and-overcoming-fear/)

28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page