top of page

Kolektif Şefkat (HeartMath)


İki yıllık koronavirüs kısıtlamalarından sonra, kolektif zihinsel, duygusal ve fiziksel sistemlerde artan küresel stres var. Amerika Birleşik Devletleri'nde omicron varyantı tespit edildiğinde yapılan bir anket, 10 kişiden 6'sının pandemi tarafından "yıprandığını" söyledi. Birçoğu, toleransı göstermekte zorlandıklarını ve çok çabuk sinirlenip öfkelendiklerini söylüyor. Geri kalanlar ise belirsizliğin kaygıyı artırdığını söylüyor. Bu tür duygulardaki artış, ülkeler, hükümetler ve toplumlarımız içindeki bölünmeyi ve ayrılığı artırır.

İyi tarafı, birbirimizle olan bağlantılarımızda kalp enerjisini tüketen bu toplumsal erozyonun bir parçası olmamayı seçebiliriz. Etkileşimlerimizde şefkat enerjisinin sürekli tükenmesi, uzun vadede virüs veya mega fırtınalar vb. daha fazla hasara neden olabilir.

Bu senaryoyu dengelemek için, birçok kişinin yaşadığı stres yükünü ve baskıyı göz önünde bulundurarak, insanların ellerinden gelenin en iyisini yaptığını fark ederek, birbirimize ve kendimize karşı şefkatli özgürlüğümüzü artırmak için etkili bir kalp seçimi yapabiliriz. Çoğumuzun düşüncelerimizde, hislerimizde ve meydan okumalarımızda muhtemelen benzer inişler ve çıkışlar yaşadığımızı kalplerimizde hissedebiliriz.


Birbirimize karşı şefkatli ilgimizi artırmak, bize kendi duygusal dengemizi kaybetmeden başkalarının stres noktalarıyla empati kurma kapasitesi ve esnekliği verir. Kalp enerjisi etkileşimlerimizde giderek daha fazla hareket ettikçe, kendi katı yargılarımız ve ayrılıkçı duygularımız solmaya başlar ve yerini daha nazik olma ve birlikte işbirliği yapma arzusuna bırakır. Bu, bütün için daha iyi çözümler getirebilir. Bu, herhangi bir manevi inançla özdeşleştirilmeyi gerektirmez - bunu şimdi yapabilirsiniz çünkü bu basit bir sağduyudur.

Hepimizin bir belirsizlik sisi içinde benzer türde hatalar yaptığımızı ve bazen de anlık olarak hayatı değiştirecek kararlar verme zorunluluğunu fark ettiğimizde, başkalarına yönelik yargılarımızın çoğunun yerini şefkatli özgürlük alacak. Hepimiz aşırı stresli anlar yaşıyoruz ve şefkatli tutum bu konuda yardımcı olabilir.


Hiç iş yerindeki birini, onlara herhangi bir serbestlik tanımadan bir hata için şiddetle yargıladınız mı, sonra evde ailen ne kadar huysuz olduğunu ve etrafta bulunmanın zor olduğunu söylüyor ve ağzından çıkan bir sonraki şey, "Lütfen bana biraz izin ver; İş yerinde muazzam bir stres altındayım." Yani, başkalarına özgürlüğü ifade etmeyebiliriz, ancak yolumuza geldiğinde onu seviyoruz. Özellikle toplu olarak yaşadığımız bu baskılı sosyal uyum döneminde görünmeyen ama elle tutulur faydaları var.


Şedkat konusu şimdi küresel olarak trend oluyor ve artan ilgi ve işbirliği ile birlikte insanlığın hayatta kalmaktan gelişmeye ilerlemesi için bir umut duygusu getiriyor. Artık daha fazla insan, kolektif şefkatli ilginin, insanlığın uyanmakta olduğu bir sonraki zeka seviyesinin temel bir bileşeni olduğunu hissediyor. Kolektif insanlığın şu anda gezegende deneyimlediği değişim, kalplerimizi açmamız ve birbirimize şefkatli ilgi, nezaket, bağışlayıcılık, işbirliği ve yeni başlangıçlarla davranmamız için bizi uyandırmak için zaman salımlı bir momentum yaratıyor.


Birbirimize karşı şefkatimizi artırmak için proaktif olalım. Bunu, şu anda deneyimlediğimiz bu gezegensel anı aydınlatabilecek pratik, sıradan bir sokak duygusu olarak görün. Şefkatin eylemde zeka olduğunu anlayın ve onu bir yaşam biçimi olarak kurun. Birbirimizi daha fazla önemsemek, kalbimizin sezgisel rehberliği kararlarımızın yöneticisi olduğunda, gelişen, daha mutlu bir gelecekle aramızdaki yoğunluk bulutunu ortadan kaldırmanın gizli sosudur. Bu bulutun gezegenimizin üzerinde ne kadar süre park halinde kalacağını belirleyecek olan bizim seçimlerimizdir. Kalplerimizi açalım, daha fazla ilgilenelim ve yeni bir gerçeklik yaratalım.

İlgi Odaklı

Kolektif Merhamet


1. Birisi veya bir şey için şükran duygularını yayarken sessiz nefes almaya başlayın. Bu, kalbimizi açıp ısıtmaya yardımcı olur ve titreşimimizi yükseltir.

2. Şimdi, insanların geçmekte olduğu zorlukları yumuşatmaya yardımcı olmak için kalpteki gerçek ilgi ve şefkat duygularını gezegensel enerji alanına yayın.

3. Şimdi kendinizi, yargıları, hayal kırıklıklarını ve hoşgörü eksikliğini başkaları ve kendiniz için şefkatli bir serbestlikle değiştirdiğinizi görün.

Şefkatli yaklaşımım, çoğu insanın yetiştirilme tarzlarına, farkındalıklarına ve aşırı stres yüküne göre ellerinden gelenin en iyisini yaptığı anlayışına sahip olduğunu unutmayın. Arka arkaya birkaç gün pratik yapmak, fazla stresi önlemenin yanı sıra bu değerli alışkanlığın sabitlenmesine yardımcı olur.

4. İnsanlığın yaşadığı süregelen krizlerin, insanlık ve gezegenimiz için yeni olasılıkları açığa çıkaracak olan kolektif şefkatin kalp uyanışını artırdığını tasavvur edin.

5. İnsanlar, hayvanlar, ağaçlar ve tüm doğa dahil olmak üzere bu zamanda stresli ve sıkıntı çeken herkese ortak şefkatimizi göndererek bitirelim.


Kişisel ve kolektif alan ortamının kalp titreşimini yükseltmeye yardımcı olmak için, eğer uygunsa, dolunay döneminden sonra bu Şefkat Odağını yapmaya devam etmek etkilidir.


Şefkatin için teşekkürler.

HeartMath

Alıntı: www.heartmath.com/gci

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page