top of page

Gerçek Benliğimizi ve Yaşamın Amacını Bulmak

Kaotik, gürültülü ve dikkat dağıtıcı şeylerle dolu bir dünyada, gerçekte kim olduğumuzu gözden kaçırmak yaygın bir durumdur. İçimizin derinliklerinde, hepimizin gerçek bir benliği, benzersiz ve özgün bir özü vardır. Gerçek benliğimizi bulmak, yavaşlamamızı, zihnimizi susturmamızı ve kalbimizin iç sesine uyum sağlamamızı gerektirir.

Gerçek benliğimizle yeniden bağlantı kurmanın bir yolu, doğada vakit geçirmektir; zihnimizi sakinleştirmenin ve bize hayatın güzelliğini ve basitliğini hatırlatmanın bir yoludur bu. Gerçek benliğimizi bulmanın bir başka yolu da bize neşe getiren faaliyetlerde bulunmaktır. Bu, müzik yapmaktan, gönüllü olmaya veya ihtiyacı olan diğer insanlara yardım etmeye kadar her şey olabilir. Gerçek benliğimizle uyumlu şeyler yaptığımızda, bir amaç ve anlam duygusu hissederiz.

Gerçek benliğimizi bulmak, sürekli çaba ve öz-yansıtma gerektiren, ömür boyu sürecek bir yolculuktur. Ancak kalbimizin sezgisel rehberliğiyle bağlantı kurabildiğimizde, gerçek benliğimizden artan bilgi hissini ve alanını deneyimleriz. Daha derin kalp konuşmamızdan gelen rehberliğe adım atmayı pratik ettikçe, daha derin bir muhakeme ve daha net seçimlerle birlikte daha fazla anlam ve amaç bulurken, hayatın iniş ve çıkışlarında yön bulma konusunda giderek daha iyi hale geliyoruz. Daha fazla insanlık kalbinin rehberliği ile bağlantıyı derinleştirdikçe, bu, insanları birbirleriyle iyi geçinmenin zekasını ve enerji ekonomisini fark etmeleri için bilgilendirecek ve uyandıracaktır. (Mevcut kolektif deneyimimizdeki stresin çoğunu oluşturan eksik parça.)


Cevaplar Kalbimizde

Kalp, fiziksel bir organdan daha fazlasıdır; aynı zamanda bize rehberlik edebilecek ve kim olduğumuzun bulaşıcı olan en iyi yönlerini ortaya çıkarabilecek bir zeka ve bilgelik kaynağıdır.

Mesleki amacımızı bulmak, başkalarına hizmet etmenin yeryüzünde var olmaya yönelik doğuştan gelen kolektif amacımızın bir parçası olduğunu ilk anladığımızda her şey daha kolay hale gelir.

Bazı insanlar amaç duygusuyla bağlantılı olarak büyürler. Diğerleri, yolu gösterecek öğretmenler veya işaretler için çok uzaklarda arama yaparken, birçoğu şu anda amaçla ilgilenmiyor. İlk başlarda, amaç duygumuz zaman zaman sıçrayabilir ve şekil değiştirebilir. Bunun nedeni, kalbimizin sezgisinin artmaya başlaması, çoğu zaman arzularımızın ve yönlerimizin akışını değiştiren manevi farkındalığımızı artırmasıdır. Zihnimiz amacın teyidini sonsuza dek arayabilir. Yine de, birbirimize daha fazla değer vermeye başladığımızda, bu, amacımızın daha derin bilgeliğini ve etkililiğini anlamak için daha sezgisel rehberlik 'çizmeye' başlar. Kendinizi amaçsız hissederseniz, yürekten nezaket, şefkat, bağışlayıcılık ve kalbin diğer etkili nitelikleriyle başkalarını ve kendinizi sevmeye ve onlarla ilgilenmeye başlayın. Bu sizi büyük bir Amaca doğru ilerletir. Sonra, meslek seçimleriniz hayatta nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, yine de faydalanırsınız. Amaç aramakta yanlış bir şey yoktur ve nerede olursanız olun, mesleğiniz veya yaşam durumunuz ne olursa olsun ileri bir amaç düzeyine adım atabileceğinizi bilmekte yanlış bir şey yoktur.

Kaynak - HeartMath

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page